Insamling till välgörenhet – tryggare insamling i offentliga miljöer

Det är inte ovanligt att samla in pengar genom att sälja lotter eller saker på gator och torg. Organisationer som arbetar med humanitärt arbete är ofta beroende av donationer eller andra intäkter från allmänheten Även barn och ungdomar är ibland ute för att sälja till välgörande ändamål. I de allra flesta fall är det helt riskfritt och vuxna finns alltid i närheten. Här kan du läsa några tips för hur du kan öka tryggheten lite till.

3 tips för ökad säkerhet

1. Mobilklocka kan öka känslan av trygghet

En mobilklocka är ett bra alternativ för barn och ungdomar som är ute och samlar in pengar. En anledning till att mobilklockor blir allt mer populära är att de är diskreta. Det går att kommunicera diskret med varandra utan att behöva ta upp en mobiltelefon.

Funktionerna är även enkla att lära sig och passar oavsett ålder. Det går även att använda GPS-funktion för att se vart barnet befinner sig. En del mobilklockor har även en larmfunktion som kan aktiveras vid känsla av otrygghet. Mobilklocka är även ett praktiskt alternativ för vuxna som samlar in pengar.

2. Hantera kontanter tryggare

Att hantera kontanter kan vara en del av arbetet med att samla in pengar. Det skänks mycket till välgörenhet varje år, även om mycket sker digital är kontanter en del av arbetet. Tänk på att inte gå själv med stora summor och sätta in pengar så fort det går på ett bankkonto. Det kan vara bra att mötas upp och göra insättningar samma dag.

3. Var ute där det finns många personer

Att samla in pengar i offentliga miljöer där även kontanter hanteras är mer riskfritt där det vistas många personer. Välj därför tider och platser när andra är ute på gator och torg. Det är även ett sätt att maximera exponeringen för insamlingen.